تاریخ : چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴ Wednesday, 2 July , 2025
5

همسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در حال پیگیری است

  • کد خبر : 8427
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۰

راستا نیوز – مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان با اشاره به پایین آمدن قدرت خرید مستمری‌بگیران گفت: منابعی برای بحث همسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیران در حال پیگیری است. این موضوع در بودجه سال 98 پیش‌بینی شده است و اگر منابع از طرف دولت تأمین شود، جهت همسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیران آمادگی داریم. محمد مرعشی در نشست خبری با […]

راستا نیوز – مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان با اشاره به پایین آمدن قدرت خرید مستمری‌بگیران گفت: منابعی برای بحث همسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیران در حال پیگیری است. این موضوع در بودجه سال 98 پیش‌بینی شده است و اگر منابع از طرف دولت تأمین شود، جهت همسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیران آمادگی داریم.

محمد مرعشی در نشست خبری با اشاره به رشد پوشش سازمان تأمین اجتماعی در 40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی خوزستان 844 هزار و 546 نفر بیمه شده اصلی و 387 هزار و 393 نفر مستمری‌بگیر اصلی را تحت پوشش خود قرار داده است که در مجموع با احتساب خانواده‌های این افراد، جمعیتی بالغ بر 2 میلیون و 940 هزار و 36 نفر یعنی 62 درصد جمعیت خوزستان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی خوزستان قرار دارند.

مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان با اشاره به تعداد مشاغل بیمه‌شدگان اصلی، تصریح کرد: از مجموع 844 هزار و 546 نفر بیمه شده اصلی سازمان تأمین اجتماعی خوزستان، بیش از 682 هزار نفر بیمه شده اجباری هستند که در کارگاه‌ها فعالیت می‌کنند. همچنین بیش از 36 هزار نفر بیمه حرفه و مشاغل آزاد، 2 هزار و 462 نفر بیمه قالیبافی، بیش از 42 هزار نفر بیمه راننده، بیش از 28 هزار نفر بیمه اختیاری، بیش از 36 هزار نفر کارگر ساختمانی، 1316 نفر بیمه باربران، 1536 نفر بیمه خادمین مساجد دارند و بیش از 3600 نفر نیز از طریق سایر بیمه‌ها تحت پوشش این سازمان هستند.

وی عنوان کرد: رشد و تنوع‌بخشی به بیمه‌شدگان موجب شده است که بیش از 30 قشر جدید را تحت پوشش خود قرار دهیم. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بیمه اختیاری وجود نداشت که قانون آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی مصوب شد. همچنین بیمه حرفه و مشاغل آزاد نیز در دوره 40 ساله انقلاب اسلامی انجام شد. همچنین بیمه زنان خانه‌دار یکی دیگر اقدامات سازمان تامین اجتماعی است.

مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان با اشاره به تسهیلاتی که پس از انقلاب اسلامی برای بیمه‌شدگان در نظر گرفته شده است، گفت: افزایش سن برخورداری فرزندان ذکور از خدمات سازمان تأمین اجتماعی، احتساب سوابق خدمت وظیفه و حضور در مناطق جنگی و پذیرش ادعای اشتغال بیمه‌شدگان برخی از این تسهیلات هستند. در حال حاضر به 40 هزار پرونده طرح دعوی بیمه‌شدگان رسیدگی شده است که منجر به صدور رأی شده‌اند.

مرعشی ادامه داد: همچنین در 40 سال انقلاب اسلامی تسهیلاتی برای مستمری‌بگیران از جمله پوشش بیمه تکمیلی مستمری‌بگیران، رشد و تنوع در برقرای مستمری و برخی از مزایای جانبی انجام شده است. تسهیلاتی برای کارفرمایان نیز در نظر گرفته شده است که تسهیل و تقسیط پرداخت بدهی کارفرمایان و امکان برقراری ارتباط الکترونیکی بدون مراجعه حضوری برخی از آنها است.

مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان با اشاره به راه‌اندازی کارگزاری‌‌های رسمی در سطح خوزستان، گفت: 19 کارگزاری رسمی در کنار شعب سازمان تأمین اجتماعی جهت ارائه خدمات افزوده شده‌اند که این تعداد موجب شده مراکزی که خدمات این سازمان را ارائه می‌دهند افزایش یافته است و بیمه‌شدگان به انتخاب خود به مراکز مراجعه می‌کنند. فردا کارگزاری برخی از شهرها افتتاح می‌شود اما کارگزاری شعبه هفت اهواز پس از ایام دهه فجر افتتاح خواهد شد.

مرعشی با اشاره به مطالبات طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی، عنوان کرد: مراکز طرف قرارداد این سازمان، مطالباتی از ما دارند که منابع پرداخت این مطالبات از طریق وصول حق بیمه است و با توجه به شرایط اقتصادی به ویژه در سال جاری در وصول منابع دچار مشکل هستیم. مطالبات سازمان تامین اجتماعی خوزستان از دستگاه‌ها حدود 3 هزار میلیارد تومان است که این امر موجب تأخیر در پرداخت مطالبات مراکز طرف قراردادمان در بخش درمان شده است.

وی در خصوص افزایش حقوق مستمری‌بگیران، خاطرنشان کرد: علی‌رغم تنگناهای مالی اما حقوق مستمری‌بگیران بیش از حقوق کارکنان به صورت سالانه افزایش داشته است و حداقل افزایش 20 درصدی مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی را داشتیم اما به علت شرایط اقتصادی و تورم بالایی که بر جامعه حاکم است قدرت خرید مستمری‌بگیران پایین آمده است. بنابراین منابعی برای بحث همسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیران در حال پیگیری است که باید منابع آن از سوی دولت تأمین شود. این موضوع نیز در بودجه سال 98 پیش‌بینی شده است که اگر منابع از طرف دولت تأمین شود، جهت همسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیران آمادگی داریم.

مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان با اشاره به مزایای حذف دفترچه‌های بیمه نیز گفت: دفترچه‌های کاغذی علاوه بر هزینه‌های چاپ و حمل، موجب سوءاستفاده برخی افراد شده است. الکترونیکی شدن دفترچه‌ها علاوه بر کاهش هزینه‌ها موجب می‌شود که دیگر بیمه‌شده برای استفاده از خدمات نیازی به دفترچه نداشته باشد و صرفا با ارائه کد ملی از خدمات بهره ببرد. این اقدام به نوعی تسهیلاتی برای بیمه‌شدگان و پزشکان است، زیرا اگر پزشکان به این طرح بپیوندند، 60 درصد مبلغ مطالبات خود که باید از سازمان تأمین اجتماعی دریافت کنند، فوری و ظرف 24 ساعت به حساب آنها واریز می‌شود.

مرعشی با اشاره به انتقاداتی که در خصوص نحوه ارائه خدمات تأمین اجتماعی خوزستان وجود دارد، تصریح کرد: سازمان تأمین اجتماعی حقی همگانی است و اسم این سازمان موجب شده است که همه فکر می‌کنند خدمات این سازمان که جزو وظایف دولت هستند را باید این سازمان ارائه دهد. سازمان تأمین اجتماعی یک صندوق بیمه‌ای است و خدماتی که اکنون ارائه می‌دهیم نیز فراتر از مقررات قانون تأمین اجتماعی است. پوشش تأمین اجتماعی به صورت عام وظیفه دولت‌ها است و نمی‌توانیم وظایف دولت را بر عهده بگیریم.

لینک کوتاه : https://rastakhouzestan.ir/?p=8427

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.